≠ Centraal in het werk staat de kleur. Het gaat hierbij voortdurend om de vraag hoe kleuren en kleurnuances zich tot elkaar verhouden. Dit onderzoek gebeurt door te werken in series en door kleur te vergelijken, te variŽren en te combineren. Deze opeenvolging van kleine stappen is een belangrijke factor in het proces.
In de werken op papier benut ik de mogelijkheden van de aquareltechniek door het proces van het absorberen eindeloos te herhalen. Hierdoor raakt het papier volledig verzadigd. Zo ontstaat een matte ondoorzichtige textuur. De vlakken dienen als ondergrond voor verdere bewerking. Kleurnuances en de gelaagdheid zorgen voor een intrigerende, immateriŽle diepte in het werk. Ik streef naar een helderheid d.m.v. een zo groot mogelijke eenvoud aan beeldende middelen. Hierbij maak ik gebruik van een elementaire vormentaal zoals het vierkant en de rechthoek. Het is deze beperking die mij ruimte biedt om te onderzoeken en te creŽren.
Dankzij de intensiteit van kleur en de monochrome, sobere uitgebalanceerde composities ontstaat er een plek van verstilling, een ruimte voor contemplatie. Hiermee voeg ik me in de lange traditie van werken met kleurvelden uit het Modernisme, abstract-geometrische kunst en systematisch kleuronderzoek.

De serie tot as en stof is in eerste instantie ontstaan door toeval. Bij het verwijderen van de as uit de kachel in het atelier, zag ik verschillende grijzen. Daar ik op dat moment met het aquarelleren ook met grijzen bezig was, werd ik erg geboeid. Door verschillende houtsoorten te verbranden en een selectie te maken op grootte, kleur, te zeven en te ordenen ontstond deze serie. Daarna zijn er combinaties gemaakt, zowel met aquarel, maar ook met andere natuurlijke materialen, zoals bladresten, pigmenten en verbrand papier. Ook hierin blijft het thema kleur en de vraag hoe kleuren en kleurnuances zich tot elkaar verhouden centraal staan.